Guidade turer i Kapstaden

Vi erbjuder en mängd guidade turer och andra upplevelser i och omkring Kapstaden och Kaphalvön. De allra flesta går att boka dagligen, med engelsktalande guider. Vissa kan bokas med svensktalande guider – dessa kan vara lite dyrare och måste bokas i god tid.

Ni blir nästan alltid upphämtade och avlämnade på ert boende. För heldagsturer räkna med att vara borta mellan cirka 8-8.30 och 17, för halvdagsturer räkna med att de tar cirka fyra timmar.

Några av våra guidade turer i Kapstaden

Kaphalvöns höjdpunkter

Denna rundtur av Kaphalvön går via vackra Chapmans Peak Road, förbi pingvinerna på Boulders Beach och ner mot Godahoppsudden och Cape Point. På hemvägen passerar ni Kalk Bay och Muizenburg. Turen går att göra både som heldagstur och halvdagstur.

Vi kan också erbjuda en skräddarsydd variant av denna rundtur – då åker ni med guide i egen bil och kan stanna så länge ni vill på varje ställe.

Chapmans Peak Drive

Utforska Vinlandet

Sugen på att få prova vin men vill inte bo i Franschhoek eller Stellenbosch? Vi kan ta dig dit på en mängd olika sätt och det går att göra på hel- eller halvdag. Ni kan följa med en mindre grupp och kunnig vinguide som lotsar dig igenom några av områdets bästa och mest okända vingårdar. Det går också att ordna en familjevänlig cykeltur till ett antal vingårdar i Stellenbosch eller Franschhoek där barnen också får provsmaka läsk och godis medan ni njuter av livets goda.

Se Kapstaden från ovan

Vi kan boka ett flertal olika helikopterturer där ni får uppleva the Mother City från ovan. Välj mellan att åka i den enda amerikanska stridshelikoptern som gör kommersiella flygningar eller boka en tur i en vanlig helikopter. Flygningarna tar allt från 15 minuter till en timme och kostar därefter. Oavsett vilket du väljer blir det en upplevelse för livet!

Guidade cykelturer

Gillar du att cykla? Vi kan erbjuda guidade turer som passar din konditions- och ambitionsnivå. Välj mellan en cykeltur bland vinrankorna, en stadstur runt Kapstaden eller varför inte en cykeltur med övernattning? Rundturerna avgår från Kapstaden, Franschhoek och Stellenbosch. Det går också att boka helt egna, skräddarsydda cykelturer. Hjälm ingår på alla turer.

Vill ni cykla på egen hand är det också möjligt – vi har samarbetspartners som hyr ut cyklar.

Vi ser ryggtavlorna på ett antal människor som cyklar på en grusväg genom en vingård.

Guidade promenader i Kapstaden

Se delar av Kapstaden som turisterna inte brukar se! Vår partner erbjuder guidade promenader i stan – bortom guideböckerna. Låt en kapstadsbo visa dig några av stadens gömda pärlor samtidigt som du får lära dig mer om områdets historia.

Denna guidade rundtur går också att få på svenska.

Besök en township

Denna halvdagstur ger dig möjligheten att få en inblick i Apartheidtiden och vad den innebar för Kapstadens svarta medborgare. Du träffar lokala entreprenörer, får smaka lokalbryggd öl och lära dig mer om District Six. Väljer du att åka på en söndag kan du få gå i kyrkan – en riktigt häftig upplevelse.

Snorkla med sälar

Strax utanför hamnen i Hout Bay finns en ö med många hundra olika sälar – och du kan komma i närkontakt med dem. Upplevelsen utgår från centrala Hout Bay och får tillbringa tid med några av havets skojigaste invånare. Turen tar ungefär 2,5 timme inkl tid för ombyte och enbart barn som fyllt 13 får vara med och snorkla. Barn som är över 6 och andra som inte vill hoppa i och snorkla kan sitta kvar i båten till en billigare peng.

Marine Big 5 – valsafari

I Gaansbaai cirka två timmar från Kapstaden är det möjligt att ge sig ut på hållbar, fairtrademärkt safari till havs. När det är valsäsong (mellan juli och november) är det möjligt att se de mäktiga knölvalarna från båten. Övrig tid på året går det att se andra, mindre valar och hajar som Brydes fenval och kopparhajar, vithajar, delfiner, pingviner och sälar samt en mängd spännande fågelarter. Rundturerna tar mellan 2 och 2,5 timmar och avgår både morgon och eftermiddag, men kan ställas in vid dåligt väder.

Närkontakt med hajar

Ekoturism med adrenalinpåslag – vår samarbetspartner anordnar denna upplevelse utan att störa djurens naturliga beteende. Förbered dig på en upplevelse som ger både spänning, information och relax. Du väljer själv om du vill dyka ner i buren – det är möjligt för alla, både barn och vuxna. Båtturen tar cirka tre timmar och lunch eller frukost ingår. Önskar du en transfer till Gansbaai går det enkelt att ordna. Hajturerna kan ställas in på grund av väderförhållandena.

Det här är ett urval av de guidade turer vi kan erbjuda. Vi kan dessutom ordna skräddarsydda turer enligt era önskemål. Det är bara att höra av er så hjälper vi er.