fbpx

Safari nära Kapstaden

Det är fullt möjligt att uppleva en safari utan att behöva komma särskilt långt från Kapstaden. Fördelen med att hålla sig nära Kaphalvön är att det är malariafritt, och du slipper resa runt halva landet i jakt på en bra safari. Även om upplevelserna inte är riktigt desamma som i Krugerområdet eller ens Östra Kap har du god chans att se hela Big 5 och få en resa för livet. Boka din safari nära Kapstaden nu!

Bästa tiden att åka på safari nära Kapstaden

JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC

Utmärkt

Bra

Okej

Högsäsong för safari nära Kapstaden infaller mellan december och februari. Då är det också som varmast med en medeltemperatur på cirka 25 grader, och mest folk i rörelse. För att få ner priset på din safari bör du satsa på att komma i slutet på januari eller februari – eller början på december. Då är har många turister åkt hem men vädret är precis lika fint som i december.

Under våra svenska sommarmånader är det vinter i Kapstaden och på Kaphalvön – vilket betyder temperaturer som en halvdålig svensk sommardag ungefär, och en medeltemperatur kring 15-16 grader. 

Safari nära Kapstaden – några olika valmöjligheter

Inverdoorn Game Reserve

Inverdoorn-reservatet är bra om du vill på safari nära KapstadenPå bara 2-3 timmar från Kapstaden går det att komma till Inverdoorn Game Reserve. Det här det närmaste du kommer en safari i närheten av Kapstaden. Inverdoorn är känt för sitt räddningsprogram för geparder och här kan besökare få lära sig mer om världens snabbaste djur, och se dem springa i solnedgången. Utöver geparder finns det noshörningar, bufflar, elefanter, lejon (i eget hägn), flodhästar, giraffer och en rad olika sorters giraffer. Reservatet ligger långt från civilisationen, en vacker och karg natur. Det går att komma hit på dagsutflykt, men vi rekommenderar minst en övernattning för bäst upplevelse.

Sanbona Wildlife Reserve

Sanbona Wildlife Reserve är en riktigt bra safari nära Kapstaden. Här ses elefanter hälsa på safaribilen.Västerut, drygt tre timmars bilfärd från Kapstaden, finns Sanbona Wildlife Reserve. Det är ett Big Five-reservat som täcker 54000 hektar av den vackra halvöken som kallas Little Karoo. Inom Sanbona finns varierad natur, från karg, bergig ökenlandskap till stora slätter. Inom reservatet finns klippmålningar från de dagar då san-folket, bushmen, var de enda som rörde sig bland storviltet här. För första gången på 200 år rör sig nu stora kattdjur som gepard och lejon tillsammans i Little Karoo.

Här finns både femstjärnigt och komfortabelt boende inom reservatet, och så ett mer prisvärt boende en bit bort. Sanbona kan också fungera som en del i din Garden Route-upplevelse. Vi ordnar givetvis transfer till och från Kapstaden om ni vill slippa att köra hyrbil själva. 

Gondwana Game Reserve

Gondwana Game Reserve är en fullskalig privat reservat med noshörningar, bra för safari nära Kapstaden.Fyra timmar från Kapstaden ligger Gondwana Private Game Reserve, ännu ett Big Five-reservat. Här satsar man stort på olika typer av boenden som passar alla typer av resenärer och en fullgod safariupplevelse på många olika sätt. Vi har i ett grundligt inlägg på Safaribloggen beskrivit allt som går att göra på Gondwana Game Reserve.

Förutom fin lodge och andra boenden finns också möjlighet att göra en tredagars walking safari, och uppleva de vilda djuren till fots. Det finns också en särskild hållbarhetsupplevelse, för dig som vill vara med och göra gott under din resa. Då får du hjälpa till med olika bevarandeinsatser.

Gondwana har dessutom en särskilt vacker natur, och erbjuder också möjligheten att cykla mountainbike för häftiga djurupplevelser i en särskild (kattfri) del av reservatet. Ett besök på Gondwana kan bli höjdpunkten på din Garden Route-upplevelse. Vi ordnar givetvis transfer till och från Kapstaden om ni vill slippa att köra hyrbil själva. 

Maxa din safariupplevelse med Garden Route

För dig som vill maximera din drömresa i Afrika – boka in några dagar längs med Garden Routes härliga stränder och avsluta resan med en safari vid Östra Kap. Du sparar pengar och får en underbar resa på köpet!

Eftersom det är förhållandevis få möjligheter till safari nära Kapstaden är priserna höga och tillgången låg – det är helt enkelt poppis att hålla sig på krypavstånd från Kaphalvön. Speciellt i högsäsong. Men vågar du hyra bil och köra längs med Garden Route för att avsluta med safari i närheten av Port Elizabeth får du mycket mer för pengarna. Kontakta oss för mer information.