Safari nära Kapstaden

Det är fullt möjligt att uppleva en safari utan att behöva komma särskilt långt från Kapstaden. Fördelen med att hålla sig nära Kaphalvön är att det är malariafritt, och du slipper resa runt halva landet i jakt på en bra safari. Även om upplevelserna inte är riktigt desamma som i Krugerområdet eller ens Östra Kap har du god chans att se många djur och få en resa för livet. Boka din safari nära Kapstaden nu!

Bästa tiden att åka på safari nära Kapstaden

JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC

Utmärkt

Bra

Okej

Högsäsong för safari nära Kapstaden infaller mellan december och februari. Då är det också som varmast med en medeltemperatur på cirka 25 grader, och mest folk i rörelse. För att få ner priset på din safari bör du satsa på att komma i slutet på januari eller februari – eller början på december. Då är har många turister åkt hem men vädret är precis lika fint som i december.

Under våra svenska sommarmånader är det vinter i Kapstaden och på Kaphalvön – vilket betyder temperaturer som en halvdålig svensk sommardag ungefär, och en medeltemperatur kring 15-16 grader. Vi rekommenderar att ni riktar in er på Krugerområdet eller privata reservatet Madikwe under den tiden.

Här finns bäst safari nära Kapstaden

Sanbona Wildlife Reserve

Drygt tre timmars bilfärd från Kapstaden längs med Route 62, finns Sanbona Wildlife Reserve. I vårt tycke hittar du bäst safari nära Kapstaden precis här. Reservatet täcker 54000 hektar av den vackra halvöken som kallas Little Karoo. Här finns allt från femstjärnigt till mer komfortabelt boende inom reservatet, och utanför finns en del privata lodger. Eftersom reservatet är stort kan det bli långt att köra men allt vägs upp av de sällsynta vita lejonen som lever här. Skatta dig lycklig om du får syn på dem!

Gondwana Game Reserve

Detta reservat ligger drygt fyra timmar från Kapstaden. Här satsar man stort på olika typer av boenden som passar alla typer av resenärer och en fullgod safariupplevelse på många olika sätt. Vi har i ett grundligt inlägg på Safaribloggen beskrivit allt som går att göra på Gondwana Game Reserve. Närheten till Mossel Bay gör detta till en höjdpunkt på din Garden Route-resa, om du vill ha lite beachliv efter safarin.

Inverdoorn Game Reserve

I undantagsfall bokar vi också Inverdoorn Game Reserve, som ligger ungefär 2-3 timmars bilfärd norr om Kapstaden. Inverdoorn är känt för sitt räddningsprogram för geparder, och det går att se dem springa längs med en bana. Ärligt talat är safarin här visserligen nära Kapstaden men inte så mycket att hänga i granen. Här stödutfordras djuren och lejonen bor i eget hägn.

Maxa din safari med Garden Route eller Route 62

För dig som vill maximera din drömresa i Afrika – boka in några dagar längs med Garden Routes härliga stränder om du gör din safari  nära Kapstaden på Gondwana Game Reserve. Mossel Bay ligger nära, men det är heller inte långt till Knysna eller Plettenberg Bay.

Väljer du i stället Sanbona kör du längs med vackra Route 62 från Kapstaden och då kan du kombinera med lite vin och vingårdar i och kring Robertson och Montagu, eller strutsäventyr i Oudtshoorn. Och därifrån är det heller inte långt till Knysna eller Plettenberg Bay.

Kontakta oss för fler förslag på hur du kan kombinera din safari nära Kapstaden med riktigt härliga upplevelser. Givetvis hjälper vi till om ni inte vill köra, och bokar transfer till och från safarilodgerna.