fbpx

Safari nära Kapstaden

Det är fullt möjligt att uppleva en safari utan att behöva komma särskilt långt från Kapstaden. Fördelen med att hålla sig nära Kaphalvön är att safarin är malariafri, och du slipper resa runt halva landet i jakt på en bra safari. Även om upplevelserna inte är riktigt desamma som i Krugerområdet eller ens Östra Kap har du god chans att se hela Big 5 och få en resa för livet.

Inverdoorn Game Reserve

På bara 2-3 timmar går det att komma till Inverdoorn Game Reserve, känt för sitt räddningsprogram för geparder. Besökare kan få lära sig mer om världens snabbaste djur, och se dem springa i solnedgången. Utöver geparder finns det noshörningar, bufflar, elefanter, lejon (i eget hägn), flodhästar, giraffer och en rad olika sorters giraffer. Reservatet ligger långt från civilisationen, en vacker och karg natur. Det går att komma hit på dagsutflykt, men vi rekommenderar minst en övernattning för bäst upplevelse.

Sanbona Wildlife Reserve

Västerut, drygt tre timmar från Kapstaden, finns Sanbona Wildlife Reserve. Det är ett Big Five-reservat som täcker 54000 hektar av den vackra halvöken som kallas Little Karoo. Inom Sanbona finns varierad natur, från karg, bergig ökenlandskap till stora slätter. Inom reservatet finns klippmålningar från de dagar då san-folket, bushmen, var de enda som rörde sig bland storviltet här. För första gången på 200 år rör sig nu stora kattdjur som gepard och lejon tillsammans i Little Karoo. Här finns både femstjärnigt och komfortabelt boende inom reservatet, och så ett mer prisvärt boende en bit bort. Sanbona kan också fungera som en del i din Garden Route-upplevelse. Vi ordnar givetvis transfer till och från Kapstaden om ni vill slippa att köra hyrbil själva. 

Gondwana Game Reserve

Fyra timmar från Kapstaden ligger Gondwana Private Game Reserve, ännu ett Big Five-reservat. Här satsar man stort på olika typer av boenden som passar alla typer av resenärer och en fullgod safariupplevelse på många olika sätt. Förutom fina lodger och boenden finns också möjlighet att göra en tredagars walking safari, och uppleva de vilda djuren till fots. Gondwana har dessutom en särskilt vacker natur, och erbjuder också möjligheten att cykla mountainbike för häftiga djurupplevelser i en särskild (kattfri) del av reservatet. Ett besök på Gondwana kan bli höjdpunkten på din Garden Route-upplevelse. Vi ordnar givetvis transfer till och från Kapstaden om ni vill slippa att köra hyrbil själva. 

Gondwana