Guidade turer

Vi erbjuder en mängd guidade turer i och omkring Kapstaden och Kaphalvön. De allra flesta går att boka dagligen, med engelsktalande guider. Vissa av turerna kan bokas med svensktalande guider. De brukar vara lite dyrare, och måste bokas i god tid.

Ni blir nästan alltid upphämtade och avlämnade på ert boende. För heldagsturer räkna med att vara borta mellan cirka 8-8.30 och 17, för halvdagsturer räkna med att de tar cirka fyra timmar.

Några av våra turer

Höjdpunkter av Kaphalvön

Denna rundtur av Kaphalvön går via vackra Chapmans Peak Road, förbi pingvinerna på Boulders Beach och ner mot Godahoppsudden och Cape Point. På hemvägen passerar ni Kalk Bay och Muizenburg. Turen går att göra både som heldagstur och halvdagstur.

Chapman's Peak Drive

Utforska Vinlandet

Sugen på att få prova vin men vill inte bo i Franschhoek eller Stellenbosch? Då passar den här turen. Välj mellan heldag eller halvdag och besök några av regionens främsta gårdar för att prova vin och ost. Priset för lunch ingår inte om du väljer heldagsturen.

Se Kapstaden från ovan

Vi kan boka ett flertal olika helikopterturer där ni får uppleva the Mother City från ovan. Välj mellan att åka i den enda amerikanska stridshelikoptern som gör kommersiella flygningar eller boka en tur i en vanlig helikopter. Oavsett vilket blir det en upplevelse för livet!

Guidade cykelturer

Gillar du att cykla? Vi kan erbjuda guidade cykelturer som passar din konditions- och ambitionsnivå. Välj mellan en cykeltur bland vinrankorna, en stadstur runt Kapstaden eller varför inte en cykeltur med övernattning? Rundturerna avgår från Kapstaden, Franschhoek och Stellenbosch. Det går också att boka helt egna, skräddarsydda cykelturer. Hjälm ingår på alla turer.

Kapstaden rundtur med cykel

Hiking och yoga

En perfekt blandning av äventyr och avslappning. Häng med en guide på en hajk uppför Lions Head, en tur som tar en normaltränad person ungefär 90 minuter. Njut därefter av ett yogapass med utsikt från toppen av berget (670 meter över havet) med vidunderliga utsikter över Kapstaden och omgivningarna.

Guidade promenader i Kapstaden

Se delar av Kapstaden som turisterna inte brukar se! Vår partner erbjuder guidade promenader i stan – bortom guideböckerna. Låt en kapstadsbo visa dig några av stadens gömda pärlor som till exempel Castle of Good Hope, Iziko Slave Lodge och St George’s Cathedral.

Vin, växter och valar

Via Fernkloof Nature Reserve, Harold Porter Botanical Gardens och Hamilton Russell Wine Estate tar ni er till Hermanus på denna heldagstur. Sir Lowry’s Pass är lika med Whale Route – förutom en spektakulär utsikt är det alltså möjligt att se valar. Tillåter vädret åker ni också ut med båt för närkontakt med dessa havets jättar.

Närkontakt med hajar

Från Gansbaai nära Hermanus går det att åka ut på havet för att komma nära vithajen. Du väljer själv om du vill bli nerfirad i en bur eller titta på dessa fantastiska djur från båten. Välj mellan att köra till Gansbaai själv – eller så bokar vi en transfer till dig. Räkna med att börja tidigt på morgonen. Hajturerna kan ställas in på grund av väderförhållandena.

Besök en township

Denna halvdagstur ger dig möjligheten att få en inblick i Apartheidtiden och vad den innebar för Kapstadens svarta medborgare. Du träffar lokala entreprenörer, får smaka lokalbryggd öl och lära dig mer om District Six. Väljer du att åka på en söndag kan du få gå i kyrkan – en riktigt häftig upplevelse.

Cape Malay-kultur & mat

Lär dig mer om Cape Malay-kulturen på denna heldagstur. Cape Malays är ättlingar till de de indonesiska och filippinska slavar som kom till Kaphalvön för 300 år sedan. Ni besöker färgglada Bo-Kaap där många bor än i dag, får se Sydafrikas första moské och äter lunch i fiskebyn Kalk Bay. Dagen avslutas med en traditionell middag hemma hos en familj, där ni får lära er mer om maten och höra berättelser om deras liv och uppväxt.

Cape Malay mat guidad tur

Bo-Kaap med matlagning

Bo-Kaap är Cape Malay-samhällets ursprungsplats, särskilt kännetecknad av de färgglada husen. Området ligger på sluttningen av Signal Hill, strax ovanför Kapstadens centrum. På denna halvdagstur får du en guidad tur av Bo-Kaap, inklusive ett besök på Auwal Mosque, den äldsta moskén i Sydafrika. Dessutom besöker ni en kryddbutik och får laga mat tillsammans med en äkta Cape Malay. Givetvis får du äta lunchen efteråt!

Fiskebyn Kalk Bays historia

Denna halvdagstur går till eklektiska, coola Kalk Bay, där de första Cape Malays bodde. Många av dem blev fiskare och på turen får ni lära er mer om deras färgglada historia, kombinerad med nutidens konst och charm. Ni besöker den minsta moskén, Majid Jamiah och äter en traditionell lunch i hamnen. Vill ni går det att bygga ut turen med en båttur eller fisketur, eller en vandring upp i Kalk Bay Mountains.

Cape malay guidad tur

Öltur i Kapstaden

Fördjupa dig i Sydafrikas och Kapstadens ölkultur på denna tur, som går att boka som antingen heldags- eller halvdagstur. Ni besöker olika ölbryggerier, lär er mer om ölets historia generellt och i Sydafrika, och givetvis får ni dricka denna ädla dryck.

Kvällstur i Kapstaden

Passera Signal Hill i solnedgången, Camps Bays fina stränder och Blouberg. Passera även Long Street, Kapstadens partycentral. Kvällsturerna är lite kortare än halvdagsturerna och börjar vid 19-tiden för att avslutas kring 22.30.

Kvällstur i Townships

Passera slumområdet Langa och lär er mer om dess historia. Ni stannar sedan till i Khayelitsha, den township som växer snabbast i Kapstaden. Här besöker ni en Shebeen, en lokal pub. Därefter äter ni en traditionell middag till dans- och musikunderhållning. Kvällsturerna är lite kortare än halvdagsturerna och börjar vid 19-tiden för att avslutas kring 22.30.

Det här är ett urval av de guidade turer vi kan erbjuda. Vi kan dessutom ordna skräddarsydda turer enligt era önskemål. Det är bara att höra av er så hjälper vi er.