Sanbona

shamwarirhino

Sanbona Wildlife Reserve ligger 3-4 timmar från Kapstaden och är ett stort reservat med alla ”big five” strövande fritt. Det blir safari på riktigt, men eftersom det är ett kargt och stort område är det lite glest mellan djuren. Man måste stanna över natten och det väntar både lyxigt boende, superb mat och guidade turer ut i naturen med alla djuren.

sanbona1

Bilder: Shamwari Group

Sanbona Wildlife Reserve är ett av de få viltreservat som finns att tillgå i Västra Kapprovinsen, inom bekvämt avstånd från Kapstaden. Sanbona har nyligen fått alla "big five". Sanbona har ett avelsprogram för vita lejon och är stolt att kunna visa upp världens enda viltlevande flock.

sanbonanatur

Sanbona täcker hela 54000 hektar av den vackra halvöken som kallas Little Karoo. Inom Sanbona finns varierad natur, allt från böljande bergskedjor till stora slätter. I reservatet finns klippmålningar från de dagar då san-folket, "bushmen" var de enda människor som rörde sig bland storviltet här. För första gången på 200 år rör sig nu stora kattdjur som lejon och gepard tillsammans i Little Karoo.

sanbonaaccommodation

På Sanbona finns även elefant, buffel, leopard, noshörning, flodhäst, zebra, hyena gnu och många andra arter av antilop, till exempel den vackra oryxantilopen.

Kontakta oss för de senaste priserna på safaripaket.

Här kan du se priser för våra safari i Sydafrika

Priserna är inte garanterade och kan när som helst ändras.

Posted in Västra Kap.